CBR

CBR-rijbewijskeuringen Rotterdam

U kunt wekelijks bij ons terecht voor een CBR-rijbewijskeuring door een oogarts en/of gezichtsveldonderzoek (Esterman 160 graden). Onze oogartsen werken met ZorgDomein en kunnen met uw ZD-code de keuring digitaal voor uw indienen bij het CBR.

Oogarts – CBR rijbewijskeuring op korte termijn

 

Aan de hand van het oogheelkundig onderzoek zal de oogarts een beoordeling geven over de te verwachten duur van uw rijgeschiktheid. Dit is een niet bindend advies aan het CBR. De medisch adviseur van het CBR kan hiervan afwijken.

 

Bij de keuring door een oogarts wordt uw gezichtsvermogen met en zonder bril opgenomen. Neem daarom altijd uw vertebril mee naar de afspraak. Het gezichtsveld wordt vastgesteld door middel van de confrontatiemethode. Als hierbij afwijkingen worden gevonden of indien onderliggende medische problematiek daar aanleiding voor geeft, kan aanvullend een gezichtsveldonderzoek nodig zijn.

 

Indien u bekend bent met glaucoom met gezichtsveldbeperkingen of met diabetes waarvoor uitgebreide laserbehandelingen zijn verricht, dan wordt u verzocht om dit bij het maken van uw afspraak aan te geven, zodat wij rekening kunnen houden met het gelijktijdig inplannen van een gezichtsveldonderzoek (volgens de methode Esterman 160 graden).

 

Heeft u spoed? U kunt meestal binnen een week terecht.

Bel voor het maken van een afspraak voor de oogartskeuring: 010 236 19 39

Praktische informatie

 

Kans op pupilverwijdende oogdruppels:

Bij het onderzoek is het mogelijk dat u pupilverwijdende oogdruppels toegediend krijgt, waardoor u enige tijd wazig zult zien. Wij adviseren u dan ook niet zelf auto te rijden maar met openbaar vervoer te komen of u te laden rijden.

 

Digitaal indienen met ZD-code: 

Onze oogartsen werken met ZorgDomein voor het digitaal indienen van uw keuringsformulier(en). Vergeet niet uw ZD-code me te nemen, deze vindt u op het keuringsformulier die u heeft ontvangen van het CBR.

 

Kosten: 

  • Oogartskeuring, alle rijbewijzen: €85
  • Aanvullend gezichtsveldonderzoek Esterman 160 graden: €110
  • Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Artsen: 

  • Drs. A.A.T. Prinsenberg, oogarts
  • Drs. J. Vergeer, oogarts

 

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak: 010 236 19 39 

Bel voor een keuringsafspraak: 010 236 1939