Loader
 

Contactlenzen

Contactlenzen

Liever contactlenzen dan een bril?

Contactlenzen worden steeds populairder. Niet alleen bieden contactlenzen vele voordelen ten opzichte van een bril, bijvoorbeeld ook multifocale contactlenzen worden steeds geavanceerder en krijgen daardoor nog meer kwaliteiten en comfort.

Proefpassing contactlenzen
Als u voor het eerst contactlenzen wilt gaan dragen, kunt u bij ons starten met een proefpassing. Uw ogen worden vooraf zorgvuldig beoordeeld om te zien of uw ogen wél geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Wanneer uw ogen geschikt zijn, adviseren wij u een bepaald type contactlens. Harde of zachte lenzen? Met of zonder leesgedeelte? De ene lens is de andere niet. Contactlenzen zijn er namelijk in verschillende uitvoeringen. De keuze lijkt lastig, maar onze contactlensspecialisten geven u altijd een persoonlijk en passend advies. Uw wensen en voorkeuren zijn daarbij belangrijk, maar nog belangrijker vinden wij een verantwoorde keuze met een goede kans van slagen.

 

Onderdeel van de proefpassing is de contactlensinstructie. Wij leren u hoe u de lenzen moet indoen, uithalen en onderhouden. Vervolgens komt u terug voor een controle. Wij bekijken dan of uw lenzen goed zitten en of u er goed mee ziet. Als de proeflenzen goed bevallen worden de definitieve lenzen besteld. Bevallen ze niet, dan kan een ander type lens worden gekozen.

 

Contactlenscontrole
Tijdens een contactlenscontrole beoordelen wij met een spleetlamp de conditie van uw ogen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien of er sprake is van vaatgroei (kleine adertjes), beschadigingen, etc. Wij bekijken of uw lenzen goed zitten en of u er goed mee ziet.

 

Ook wanneer u geen contactlenzen heeft gekocht bij De Hesse Optiek & Oogzorg, kunt u bij onze contactlensspecialisten terecht voor een zichtadvies of een contactlenscontrole.

 

Wij kunnen u in de winkel meer vertellen over de kosten van een proefpassing, contactlenscontrole en de verschillende contactlenzen.

Hieronder vindt u een aantal contactlens mogelijkheden:

Zachte lenzen

De zachte lenzen hebben de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van lensmateriaal en design. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van het oog achter de lens enorm verbeterd.

 

Het wennen aan de zachte lenzen gaat zeer snel omdat ze al gauw comfortabel op het oog zitten en valt precies over de vorm van uw oog. Verder zijn zachte lenzen uitermate geschikt voor sporten en zijn ten opzichte van harde lenzen minder gevoelig zijn voor stof en wind.

 

De meest voorkomende zachte lenzen worden alleen overdag gedragen, ’s avonds haalt u de lenzen uit en ’s ochtends zet u deze weer in. Dit type is leverbaar in een daglens, welke na één dag dragen weggegooid wordt, een 2-wekelijkse lens met 14 draagdagen, maandlenzen die tot 30 draagdagen mee gaan en bij uitzondering in een 3-maandelijkse- of halfjaarlijkse vervanging.

Harde lenzen

Harde lenzen, ook wel vormvaste lenzen genoemd, worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Bovendien zijn harde lenzen minder gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en ze zijn goedkoper te onderhouden.

 

Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormvaste lenzen is maatwerk en daarom besteedt de contactlensspecialist er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing. Harde lenzen moeten wel heel goed schoongemaakt en schoon worden gehouden.

 

Harde lenzen kun je jarenlang dragen. In het verleden was het vervangen van lenzen zes tot zeven jaren. Dit bleek zowel voor de zuurstofdoorlaatbaarheid als voor de hygiëne van de lens onvoldoende te zijn. Tegenwoordig hebben ze een levensduur van anderhalf tot twee jaar, afhankelijk van het soort materiaal.

Nachtlenzen: binnenkort verkrijgbaar bij De Hesse Optiek & Oogzorg

Maak direct een afspraak voor een zichtadvies op maat.

Bel voor een afspraak: 010 236 1939