Loader
 

Oogspecialisten

Opticien, Optometrist, Oogarts en Meer

Het is erg belangrijk dat u de juiste oogzorg krijgt, bij klachten of om deze te voorkomen. Daarom brengen wij bij De Hesse Optiek & Oogzorg de verschillende oogspecialisten samen onder één dak.

 

Ons team bestaat uit:

  • Aswin Rampersad – opticien, multifocaalspecialist en contactlensspecialist
  • Bas Harder – opticien en TOA (technisch oogheelkundig assistent)
  • Cock Reugebrink – opticien en contactlensspecialist
  • Darlene Moritz – assistent opticien en styliste
  • Jonathan Xie – opticien, optometrist en contactlensspecialist
  • Rachida Akali – optometrist en contactlensspecialist

 

Daarnaast werken we samen met een aantal zelfstandige specialisten voor CBR rijbewijskeuringen, prismametingen en kinderoogmetingen:

  • Drs. D.R. Gans – oogarts, BIG: 69058552201
  • Drs. M.J.J. Braal – huisarts en keurend arts, BIG: 69050051701
  • Dr. M.W.F. van Leen – specialist ouderengeneeskunde en keurend arts, BIG: 59022413301
  • Ilona Velleman – orthoptist, Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes, AGB: 44100168

 

Maar bij wie moet u zijn? De oogspecialisten spelen ieder een belangrijke rol bij het verstrekken van oogzorg. Lees hieronder meer over de verschillende specialismen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Opticien

Een opticien is iemand die de sterkte van uw ogen controleert en opmeet, vertelt u of u een eventuele correctie nodig heeft en adviseert u in monturen en de diverse type brillenglazen. De opticien zorgt voor het bestellen, maken en correct afpassen van uw bril.

Multifocaalspecialist

De multifocaalspecialist helpt u wegwijs te maken op het gebied van alle soorten en merken brillenglazen en met name de maatwerk multifocale brillenglazen. Dit zijn gepersonaliseerde brillenglazen voor zowel veraf als dichtbij. Wist u dat de computerbril ook een multifocale bril is?

Met een achtergrond in zowel optiek als optometrie, houdt de multifocaalspecialist bij De Hesse Optiek & Oogzorg rekening met uw oogsterkte en ooggezondheid met als doel scherp en comfortabel zicht.

Contactlensspecialist

Een contactlensspecialist heeft zich na het behalen van de optiekopleiding verder gespecialiseerd in contactlenzen middels een 2-jarige post-MBO-studie.

Optometrist

Het beroep van optometrist (oogmeetkundige) is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Optometristen hebben een vierjarige HBO-opleiding afgerond. Naast het controleren van uw ogen, onderzoekt een optometrist de gezondheid van uw ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen.

Oogarts

Dit is een arts gespecialiseerd in oogheelkunde (een tak van geneeskunde gericht op ziekten van het oog en hun behandeling). Een oogarts heeft altijd een universitaire opleiding afgerond en werkt vrijwel altijd in een ziekenhuis. Oogartsen hebben ieder een eigen specialisme. De oogarts richt zich verder op een algehele medische controle van uw ogen. U kunt dus niet terecht bij een oogarts voor het aanmeten van een bril of contactlenzen.

U kunt wekelijks terecht bij De Hesse Optiek & Oogzorg voor de CBR rijbewijskeuring. Bel direct voor het inplannen van uw rijbewijskeuring: 010 236 1939.

Orthoptist

De orthoptist onderzoekt het gezichtsvermogen, de samenwerking tussen beide ogen en de oogmotoriek. Dit maakt het mogelijk om afwijkingen en de gevolgen daarvan op te sporen, zoals scheelzien, loensen, dubbelzien en/of het luie oog. Ook is de orthoptist gespecialiseerd in oogmetingen voor kinderen. Kinderen van 0 tot 12 jaar moeten worden gezien door de orthoptist, deze mogen niet gemeten worden door de opticien. Vanaf 8 jaar kan men tevens terecht bij de optometrist.

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken met een van onze vakkundige oogspecialisten? Neem dan contact met ons op via: 010 236 1939.

Bel voor een afspraak: 010 236 1939