Loader
 

ZEISS Schoonmaaktips

ZEISS Schoonmaaktips

U wilt uw bril natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in perfecte staat houden. Daarom zijn een aantal zaken belangrijk om te weten als het gaat om goed onderhoud van de bril. Hieronder een aantal adviezen, zodat u langer plezier hebt van uw bril.

 

REINIG
Het reinigen van de brillenglazen is het beste met lauw water (niet te heet!), eventueel samen met wat afwasmiddel zonder citroen en vervolgens drogen met een zachte (thee)doek. Vuiligheid spoelt u hiermee van de glazen, waardoor de kans op krassen tijdens het poetsen afneemt. Mocht u twijfels hebben of uw brilmontuur geschikt is om af te spoelen, vraag dan een van onze specialisten om advies. Denk hierbij met name aan monturen met leer, hout, stof, hoorn, bamboe, etc.

 

NIET DOEN
Gebruik nooit tissues, keukenrol of papieren zakdoeken! Deze bevatten houtvezels waardoor uw glazen kunnen beschadigen. Ook de kant-en-klare vochtige brildoekjes worden afgeraden. Deze kunnen de coating aantasten.

 

WEL DOEN
Wij hebben een speciale ZEISS-brillenspray voor het reinigen van de glazen. Voor als de glazen erg vuil zijn en geen kraan in de buurt is. U kunt de glazen dan drogen met de speciale ZEISS-microvezel brillendoek of het zachte brillendoekje dat bij de bril geleverd wordt.

 

PAS OP!
Uw bril is niet bestand tegen hoge temperaturen. Leg hem dus niet op of in het dashboardkastje, in het raamkozijn, bij de radiator of openhaard. Denk hier ook aan wanneer u op vakantie bent. Voorkom ook contact met chemische stoffen als aceton, ammoniak, huishoudmiddelen, e.d.

 

BESCHERM
Wanneer de bril niet de hele dag gedragen wordt, is een goede beschermende briletui van groot belang. Het liefst een hard exemplaar, zodat de bril ook in de tas veilig is. Bij aankoop van een bril, ontvangt u altijd een etui.

 

SERVICEBEURT
Door het gebruik kan de pasvorm van de bril minder worden en vuiligheid ontstaan op plaatsen waar u niet makkelijk bij komt. Kom regelmatig langs voor een servicebeurt voor uw bril. Onze specialisten zullen zo nodig de bril opnieuw stellen, de schroefjes nalopen, eventueel neuspadjes vervangen en de bril reinigen in een ultrasone bad.

 

Zit de bril niet fijn, of zit het scheef of is er iets anders mee, bijvoorbeeld een schroefje mist, of de veer is los of iets anders, kom gerust langs en wij kijken er graag even naar.

Bel voor een afspraak: 010 236 1939