Loader
 

Uw ogen, onze zorg

Uw ogen, onze zorg

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Goed zicht is immers van levensbelang. Bij De Hesse Optiek & Oogzorg in Rotterdam-Ommoord wordt oogzorg daarom benaderd als onmisbaar onderdeel van de optiek. Gediplomeerde en enthousiaste medewerkers nemen de tijd voor u en adviseren u over de beste montuurkeuze inclusief alle aspecten die bijdragen aan het optimaliseren van uw zicht.

De Hesse Optiek & Oogzorg is een unieke plek waar de gezondheid van uw ogen centraal staat. Daarbij ligt de focus niet op de sterkte van uw glazen of lenzen, maar op het eindresultaat: optimaal kijkcomfort. “Er zijn namelijk diverse factoren die uiteindelijk voor comfortabel zicht zorgen. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek bespreken wij eerst de klachten en wensen, vervolgens kijken wij wat voor u het maximaal haalbare is en dan pas naar welke oplossing daar het beste bij past”, legt Aswin Rampersad uit. “Een vakkundige oogmeting is daarbij van essentieel belang. Indien er aanvullend onderzoek wenselijk is, dan onderzoekt de optometrist de afwijking en stuurt u zo nodig door naar de (in-huis) oogarts. Middels een volledig en onafhankelijk advies, bieden wij de meest optimale oplossing. Dit kunnen enkelvoudige of multifocale brillenglazen zijn, maar bijvoorbeeld ook multifocale contactlenzen. Of wellicht speciale glazen voor een digitale levensstijl die rekening houden met het intensief werken en lezen voor nabij. Ons huidige digitale leven vereist immers nieuwe optische ondersteuning.”

FULL-SERVICE OOGZORG

De afgelopen twintig jaar heeft Aswin ervaring opgedaan bij zowel optiekketens als ook de zelfstandige opticiens. “Ik heb gemerkt dat de focus vooral lag op het verkopen van modieuze brillen en contactlenzen en niet op wat veel belangrijker is: de vertaalslag naar oogzorg. Een adviesgesprek en meting duurde vaak niet langer dan een half uur en het ging dan primair om het montuur en de sterkte van de glazen. Naar de gezondheid van het oog werd zelden tot nooit gekeken.” Met dit in het achterhoofd startte De Hesse Optiek & Oogzorg in oktober 2016 met een nieuw concept als zelfstandige optiekzaak. Een oozorg- en multifocaaladviescentrum waar een multidisciplinair team van opticiens, multifocaal specialisten, optometristen, een keuringsarts en een oogarts zich ten doel heeft gesteld om de ooggezondheid en het kijkcomfort van de klanten te bevorderen. Daarbij is leeftijd volgens Aswin veruit de belangrijkste factor voor slechtziendheid. “Boven de 65 jaar neemt de kans op visuele beperkingen toe, voornamelijk door het optreden van cataract, maculadegeneratie, diabetische retinopathie en glaucoom. Door de stijging van het aantal 65-plussers en doordat meer mensen tot op hoge leeftijd een goed gezichtsvermogen willen, is juist de combinatie van optiek en oogzorg zeer belangrijk. Bij meer dan de helft van de mensen met een visuele beperking in Nederland is deze goed te behandelen of was met tijdige interventie te voorkomen geweest.”

KOSTBAAR BEZIT

Het menselijk oog is eigenlijk een intelligent kijkinstrument dat is opgebouwd uit een aantal optische componenten, zoals onder meer het hoornvlies, het netvlies en de ooglens. Volgens Aswin kan ons oog verschillende afwijkingen krijgen waarvan bijziendheid (myopie) en verziendheid (hypermetropie) de meest bekende zijn. In de meeste gevallen zijn deze twee afwijkingen relatief eenvoudig te corrigeren met behulp van een bril of contactlenzen. Een andere bekende afwijking is ouderdomsverziendheid (presbyopie), dat meestal rond ons 40e levensjaar optreedt wanneer de ooglens niet meer in staat is zijn sterkte aan te passen om voorwerpen op korte afstand te zien. “Vaak wordt als eerste aan een leesbril gedacht. Daarbij is een multifocale bril, voor dichtbij en veraf, zeer geschikt en erg praktisch voor de leesbrildrager. Het constant op- en afzetten van de leesbril is hierdoor niet meer nodig. Wij adviseren onze klanten regelmatig om meerdere brillen te gebruiken voor verschillende functies, afhankelijk van het specifiek gebruik en afstand waarop men werkt of leest. Een multifocale bril voor alledag, een leesbril voor langdurig lezen en een computerbril voor mensen die elke dag veel uren voor het beeldscherm zitten. Je kunt namelijk niet alle kijkafstanden (dichtbij, veraf en de middellange afstand) in één bril vangen. Dit is leeftijdsafhankelijk”, benadrukt Aswin.

SOCIALE BETROKKENHEID

Waar veel bedrijven zeggen sociaal betrokken te zijn, voegt De Hesse Optiek & Oogzorg daad bij het woord. “Elke donderdagmiddagwordt de grote tafel in het midden helemaal vrijgemaakt. Rondom worden twintig stoelen aangeschoven en aan de zijkant staan opklaptafeltjes met kratten vol wol, katoen en breipennen. Vanaf half twee is dit namelijk het domein van de Granny’s Finest, een breiclub van oudere dames die mutsen, sjaals, cols en wanten maakt voor de commerciële markt. Ze liggen zelfs bij De Bijenkorf en Sissy-Boy.” Daarnaast neemt De Hesse Optiek & Oogzorg deel aan de Laurens BuurtPas met extra service en kortingen voor BuurtPasleden.

SERVICE EN KLANTVRIENDELIJKHEID

Wie de winkel binnenstapt zal direct de vriendelijkheid van het personeel en de open sfeer ervaren. Een hartelijk groet, een vers kopje koffie en een integer advies. Klanten kunnen dan ook altijd binnenlopen om bijvoorbeeld het montuur bij te stellen, glazen te laten reinigen of voor het vervangen van een verloren schroefje. Het team van De Hesse Optiek & Oogzorg ontmoet u graag in de winkel en zal de tijd voor u nemen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u uw ogen laten meten? Maak dan nu een afspraak voor een zichtadvies op maat.

 

De Hesse Optiek & Oogzorg
Winkelcentrum Hesseplaats
Pearl Buckplaats 31, Rotterdam
T. 010-2361939

Bron: Nesselande Living, september 2017. Fotografie: Maybelline Koense

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.